08.10.2019

В Пазарджик се състоя десетото юбилейно издание на най-мащабния младежки форум в България – Националната младежка среща в периода от 3-ти до 6-ти октомври! Тя бе на тема “Гражданско участие – Digit ON/OF” и събра над 100 активни младежи от различни организации в България, които в рамките на четири дни дискутираха важни теми, свързани с младежкото включване и дигиталните и недигитални форми на гражданско участие у нас и в Европа. В програмата на събитието бяха заложени различни методи на неформално образование и добрите примери за успешно гражданско участие.

В последния ден от срещата се състоя и Националното младежко изложение на организации от цяла България като минувачите бяха запознати с дейността на организациите и бяха въвлечени в интересни куизове и интерактивни игри. Сред тях и Съвета за младежка политика се отличи с богатия си набор от събития, артикули и интересни истории за своята дейност.

 

Събитието за първи път се състои извън Варна – Европейска младежка столица. Домакинството ни е атестат за добрата работа, която постигаме в младежкия сектор в Пазарджик и старанието ни да създаваме богата палитра от възможности и условия за младежите. 

Срещата се организира от Община Пазарджик, Съвет за младежкa политика, Национален младежки форум, Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите – МСМРБ и Европейската комисия в България / European Commission in Bulgariа.