23.03.2015

На пресконференция по-рано през деня Тодор Попов официално обяви, че ще се бори за одобрението на пазарджиклии и на предстоящите местни избори в края на октомври.

Още в началото на изявлението си той каза „Тук съм, за да заявя категорично, че ще се кандидатирам за кмет на Община Пазарджик в предстоящите местни избори. По традиция това става в началото на пролетта – така беше и през 2007-ма, и през 2011-та. Така е  и през 2015 година. Бил съм последователен и прогнозируем и ще остана такъв. В това е смисълът и на тази моя заявка. Смея да твърдя, че бях такъв и през осемте години на двата мандата – в намеренията, целите и действията си за превръщане на Пазарджик в модерна европейска община.“

Тодор Попов направи кратък обзор на постигнатото през втория си мандат, който само подкрепи тезата му, че стартиралата през първия мандат промяна е била освен съхранена, и многократно доразвита. За важността на промените свидетелства не само оценката на гражданите, които живеят тук, но и на всички гости, които посещават града и не крият възхищението си. Именно воден от желанието си да продължи започнатото, Тодор Попов се кандидатира за трети мандат.

Със стартирането на новата си предизборна кампания Тодор Попов заяви, че скоростното развитие на дигиталните технологии, предоставящи нови и изключително разнообразни форми на комуникация, са го подтикнали да обърне вниманието си и към тях. Той сподели, че днес гражданското общество разполага с мощни инструменти, които Интернет предоставя, и които оформят съвсем различна взаимовръзка и комуникация между кандидата и избирателите му.

“И на тези избори ще се кандидатирам като независим кандидат. Считам, че това е по-честната и достойна формула –  когато заставаш с лицето и биографията си пред хората, а мисля, че и те искат това. Разбира се, ако някой, партия или организация иска да ме подкрепи само бих го приветствал. Но искам да бъдем наясно, за мен най-важна е подкрепата на моите съграждани. Отново ще имам кандидати за кметове във всички населени места в общината – достойни, уважавани, знаещи и можещи кандидати. Ще имаме и кандидатска листа за общински съветници – хора професионалисти и уважавани наши съграждани. Правя всичко това, заради единственото смислено нещо в  живота –докато сме тук, на земята да направим необходимото усилие, за да подредим по-добре живота в мястото, на което живеем. Правих го и ще го правя за всички нас от Община Пазарджик!“

Последните новини около Тодор Попов може да следите както в официалния му уебсайт, така и във официалната му Фейсбук страница.