Публикуваме официалното становище на Тодор Попов, разпространено по-рано днес, по време на официален брифинг:

„Уважаеми журналисти, скъпи съграждани,

Във връзка с излъчения репортаж на една национална телевизия и изнесената невярна информация бих искал накратко да информирам за следното:

– Показаната територия обхваща няколко имота на различни собственици, чиито граници са очертани с ажурна ограда. Аз съм собственик само на един от парцелите.
– Цитираната сума от 1,5 млн. лв. за стойността на имота е в сферата на фантастиката. – Не притежавам други имоти или МПС, освен декларирания апартамент в гр. Пазарджик и къщата в село Паталеница.
– Автомобилът, който бе визиран е предоставен от фирма на Община Пазарджик като институция, а не на мен като физическо лице.
– Изнесеното за доходите на семейството ми определям като спекулация с цифри, която също не отговаря на истината.

Цялата тази информация е достъпна и би могло да стане ясно и без грубото нарушаване на личното ми пространство на гражданин. Това продължава и до днес, като потърпевши са моето семейство, жена ми, децата ми. Затова безрезервно ще съдействам на проверяващите институции като  предоставя цялата им необходима  информация и ще моля проверките да приключат бързо, за да не се спекулира с тях, и да се използват като инструмент за манипулации преди местните избори.

Наясно съм, че създалата се медийна ситуация е част от започналата политическа битка преди местните избори и не е случайно, че се случва месец след официалното обявяване на кандидатурата ми. През последните 8 години в Община Пазарджик аз и екипът ми наложихме успешно един модел на управление, който е прецедент в страната. Надпартийно управление, основано на истинския смисъл на местното самоуправление – участието на гражданите. Кандидатурата ми винаги е била подкрепена от личности, доказани професионалисти, а не от партийни централи. А успехът не се прощава никому!

Колкото и да не ми се иска да вярвам, прочитът на събитията от началото на годината ме кара да си мисля, че сме свидетели на сценарий, чието зловещо начало бе поставено на 12 януари.

Със съжаление наблюдавам, че се връщаме към времена, години и дебати, които считах за безвъзвратно отминали. Това, което днес изглежда като даденост за града и Общината, е постигнато с много усилия и труд. Нима някой иска нещата да се върнат така, както изглеждаха преди 8 години?

В заключение искам да кажа, че  през последните дни не престават да ми се обаждат по телефона или да ме спират хора по улиците, за да ми изкажат своята подкрепа. Дори в някои населени места от общината са инициирали и подписки. Това ме мотивира да продължа напред, за да надграждам постигнатото. Нищо и никой, докато имам общественото доверие на моите съграждани, не е в състояние да ме спре да работя за развитието на града и общината. Става въпрос за най-важното – нашето настояще и бъдеще.“