19.10.2015 г.

Фондация „Искам бебе“ връчи приз „Мисия татко“ на Тодор Попов по повод третата годишнина от функционирането на фонд „Ин витро“ в Пазарджик. Призът се присъжда на лекари и общественици със заслуги към каузата хора с репродуктивни проблеми да имат деца по метода ин витро.

Вера Вулджева, член на УС на фондацията, изказа благодарността си към Тодор Попов за подкрепата за фонда „Ин витро“ в Пазарджик. Фондът е учреден през 2011 година, но реално функционира от 2013 година, след като Тодор Попов е поел личен ангажимент към проекта, посочи Вера Вулджева. От фондация „Искам бебе“ се похвалиха с вече проплакали в Пазарджик 8 бебета за миналата година и 4 бременности за тази година, съобщи Елена Попова, координатор за Пазарджик. Вера Вулджева изтъкна като предимство на пазарджишката програма, че тя подпомага кандидатстващите и одобрени двойки с репродуктивни проблеми със сума до 3000 лв. – в сравнение с Пловдив, където тази сума е до 1000 лв. В Пазарджик се подпомага и лечение в чужбина, което от „Искам бебе“ също посочват като прдимство, което е последвано и от други общини.

„Да направиш една майка щастлива, с това да има дете – какво по-хубаво! Радвам се, че успяхме да направим нещо работещо. Това не е само моя заслуга, тя е и на общинските съветници“, заяви Тодор Попов. На искането за увеличаване на сумата за фонда той пое ангажимент да потърси решение и да съдейства за реализирането на предложените от фондацията промени в правилника за подпомагане на двойките.